Zweedse scheidsrechter stopt met onmiddellijke ingang

De Zweedse scheidsrechter Anders Frisk zet met onmiddellijke ingang een punt achter zijn carrière, meldt de Zweedse Voetbalbond (SvFF) op z'n website.

Belga

BR> De 42-jarige Frisk nam het besluit na een reeks bedreigingen tegen hem en zijn familie, vooral na het duel in de Champions League tussen Barcelona en Chelsea, twee weken geleden.

Na het duel van 23 februari legde Chelsea een klacht neer omdat Barcelona-coach Frank Rijkaard tijdens de rust een onderonsje zou gehad hebben met Frisk, die vervolgens in de tweede helft Chelsea-spits Didier Drogba met een rode kaart bedacht. Barcelona kwam tijdens die tweede helft nog terug van een 0-1 achterstand naar een 2-1 zege.

In september 2004 staakte Frisk al de CL-wedstrijd tussen AS Roma en Dynamo Kiev, nadat hij bij het ingaan van de rust een projectiel tegen zijn hoofd had gekregen vanuit de tribunes. Frisk startte in 1991 zijn internationale scheidsrechterscarrière, en mocht in 1996 al fluiten op het EK in Engeland. Omwille van een rugblessure miste hij het WK 1998 in Frankrijk, maar in 2000 floot hij de EK-finale in Rotterdam tussen Frankrijk en Italië.