Vos mag niet naar GBA van KBVB

Het Uitvoerend Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft zaterdag de transfer van de Nederlandse spits Henk Vos naar Germinal Beerschot geweigerd. Vos tekende donderdag tot het einde van het seizoen bij de Antwerpse fusieclub.

Belga

Het Comité merkte op dat de 36-jarige Henk Vos een amateurcontract had getekend bij de Nederlandse tweedeklasser Top Oss. Hij is dus niet vrij en GBA mag hem bijgevolg niet aanwerven. Als Vos beroep wil doen op een geldige transfer, moet de Nederlander een profcontract afsluiten met Top Oss vóór 14 maart en dan moet de club de overeenkomst op zijn beurt verbreken, waardoor Vos werkelijk zonder club zit.

Anderzijds oordeelde het Comité dat de Griek Alexandros Kaklamanos van Standard, geschorst voor dopinggebruik, een contract mag aangaan met AA Gent vanaf 16 maart, einddatum van zijn straftijd.

Michel Preud'homme liet zijn rapport over de commissie voor jeugdopleidingen aan bod komen. Preud'homme zal dat rapport tegen de volgende vergadering op punt stellen, en het gehele Comité zal zich in april over het dossier buigen. Zaterdag is eveneens besloten dat de eerste steen van het nationaal centrum van Tubeke op 8 april (om 11u00) zal gelegd worden.

Ook nog in april zal er een oordeel geveld worden over FC Luik, dat zijn federale schuld niet kan aflossen wegens het faillisement en het afsluiten van hun rekeningen. De Luikse club moet in ieder geval vóór 31 maart met een dossier van patrimoniumoverdracht op de proppen komen.

Verder gaf het Uitvoerend Comité haar fiat voor de provinciale voetbalploegen, die op 26 maart wél mogen spelen, maar enkel om 14u30, omdat de Rode Duivels op die zaterdag hun kwalificatiematch voor het WK 2006 spelen tegen Bosnië. Ten slotte liet de UEFA weten dat de vrouwelijke scheidsrechter Claudine Brohet vanaf nu bij categorie 1 hoort en dat Carla Deboeck scheidsrechter van tweede categorie wordt.