STVV onderhandelt met Herman Vermeulen

Eersteklasser Sint-Truiden onderhandelt met KV Oostende-coach Herman Vermeulen over een contract voor volgend seizoen. Volgens Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen is het contract al getekend, maar dat ontkent men bij STVV. Er is wel al een principeakkoord.

Belga

De Limburgse club reageerde zaterdagochtend erg verveeld op het uitlekken van het nieuws. Persverantwoordelijke Toon Casteleyn ontkende de berichtgeving van de Concentrakranten zaterdagochtend aanvankelijk nog met klem ("We hebben de voorbije dagen met verschillende kandidaten gesproken, maar de naam Herman Vermeulen is nooit gevallen"), maar secretaris Ludwig Sneyers maakte even later op Sporza komaf met de onzekerheid.

"Het heeft geen zin de berichtgeving nog langer te ontkennen. Blijkbaar heeft iemand het nieuws naar de krant gelekt", aldus Sneyers. "Een defenitieve overeenkomst is er nog niet. We hebben wel al een principeakkoord met Herman Vermeulen, maar hij wil eerst nog met Eddy Vergeylen (de voorzitter van KV Oostende, nvdr) praten. Pas nadien wilden we het nieuws wereldkundig maken". Dat Vermeulen nog onder het contract uit kan als STVV zou degraderen, ontkent Sneyers. "Het akkoord slaat op eerste en tweede klasse."

Sint-Truiden zette enkele weken geleden Marc Wilmots aan de kant en probeert met het interimtrio Mangelschots-Voets-Raymaekers het behoud te verzekeren. Vandaag/zaterdagavond speelt STVV uit tegen Charleroi. De club is momenteel 15e in het klassement, met 23 punten uit 24 wedstrijden. Dat zijn vier punten meer dan dichtste achtervolger Oostende, dat zaterdagavond AA Gent ontvangt. Vermeulen ging na de winterstop aan de slag bij Oostende, dat hem leent van... AA Gent. Vermeulen volgde bij de kustploeg de ontslagen Gilbert Bodart op en zette een knappe 10 op 12 neer. De coach zou het seizoen uitdoen bij Oostende.