Leuvense CD&V-Jongeren pakken gemeentehuis in

Een tiental leden van de Leuvense CD&V-Jongeren hebben zondagvoormiddag actie gevoerd aan het oud- gemeentehuis van Heverlee tegen het feit dat het Leuvense stadsbestuur dit pand grotendeels leeg laat staan. Om hun ongenoegen kenbaar te maken werd de inkomhal helemaal op zijn "christo's" ingepakt met grote, witte doeken.

Belga

"In dit gemeentehuis heeft de politie een antenne, is er nog een stadswinkel en een uitleenpost van de bibliotheek. Het pand staat echter voor het grootste deel leeg. Terwijl Leuven particuliere speculanten terecht aanpakt via een leegstandsbelasting zou men best eens in eigen boezem kijken en nagaan welke ruimte men zelf laat leegstaan", aldus Evert Kets, woordvoerder van de CD&V-Jongeren.

De CD&V-Jongeren kozen voor de actie dit stedelijk gebouw uit omdat het een frappant voorbeeld is. "Het oud-gemeentehuis is zeer strategisch gelegen midden in Heverlee. In de onmiddellijke omgeving is grote behoefte aan lokalen. Het zou bijvoorbeeld een alternatief zijn voor het jeugdhuis dat thans slecht gehuisvest is in een veel te krappe, oude bus. Er zijn nog andere verenigingen op zoek naar vergaderlokalen en opslagruimte", aldus Kets.