Man steekt andere man neer in Zaventem

In een appartement in Zaventem heeft zondagochtend een 21-jarige man een andere, 40-jarige man neergestoken. Het slachtoffer liep slechts lichte verwondingen op. De politie kon de vermoedelijke dader oppakken. De omstandigheden van de feiten zijn momenteel nog onduidelijk. Dat meldt het parket van Brussel.

Belga

De feiten speelden zich zondagochtend af omstreeks 06.00 uur in een appartement in het centrum van Zaventem. De 21-jarige P.D. uit Zaventem kwam binnen in het appartement van de 40-jarige C.S. Er volgde een woordenwisseling en een vechtpartij. Daarna greep de 21-jarige verdachte een keukenmes en plantte dat tussen de ribben van C. Het slachtoffer zou de straat zijn opgerend terwijl P. hem achterna zat.

De politie kon de vermoedelijke dader intussen oppakken. Volgens het Brussels parket zijn de omstandigheden van de zaak nog niet helemaal duidelijk. De verdachte is nog altijd onder invloed van alcochol en/of andere drugs en legde tot nu zeer onduidelijke verklaringen af. Het is nog niet zeker of de man in verdenking gesteld wordt van doodslag of moord. Ook over de relatie tussen dader en slachtoffer heeft het parket weinig informatie.

Een parketmagistraat en de onderzoeksrechter stapten zondagochtend ter plaatse af. Ook het labo kwam ter plaatse. Het slachtoffer werd opgenomen in het ziekenhuis, maar raakte slechts lichtgewond. Hij heeft intussen het ziekenhuis mogen verlaten. Als de verdachte opnieuw nuchter is, hoopt het parket met een nieuw verhoor de zaak verder te kunnen ophelderen.

Het parket vraagt de aanhouding van P. D.