Gedenksteen voor vermiste kinderen ingehuldigd in Aarlen

Het witte comité "Nos Enfants" ("Onze Kinderen") uit Bastenaken heeft zaterdag in Aarlen een gedenksteen voor vermiste kinderen ingehuldigd.

Belga

De inhuldiging was oorspronkelijk voorzien voor begin maart 2004, bij de start van het proces-Dutroux, maar toen vreesde de gemeente Aarlen voor eventuele problemen. Betty en Paul Marchal, ouders van de vermoorde An Marchal, woonden de inhuldiging bij.

Meer dan een jaar na de start van het proces-Dutroux werd de gedenksteen zaterdag ingehuldigd in aanwezigheid van talrijke kinderen alsook van priester Gaston Schoonbroodt, een goede bekende van de ouders van de slachtoffers van Marc Dutroux. Schoonbroodt ziet in de gedenksteen een teken van erkenning voor iedereen die zich inspant in de zoektocht naar vermiste kinderen.

Voor Paul en Betty Marchal is de terugkeer naar Aarlen een gelegenheid om terug te blikken. "We hebben tijdens het proces vier maanden in Aarlen gewoond. Aarlen is voor ons een speciale plek geworden. Er zal hier altijd een band met onze dochter blijven. De gedenksteen is ook ingehuldigd tien jaar na de verdwijning van An. We zijn tevreden dat er, zelfs na het proces, inspanningen gedaan worden om de herinnering levendig te houden."