Puurs organiseert eerste manche World Cup acrogym

Van 31 maart tot 3 april vindt in sporthal De Vrijhals in Puurs de eerste manche plaats van de World Cup acrogym. Het is de eerste keer dat zo'n manche aan een Belgische club werd toevertrouwd.

Belga

Acro Pro Gymnastics uit Puurs kan dan ook rekenen op een 70-tal vrijwilligers om het hele gebeuren in goede banen te leiden.

Aan de meeting doen atleten uit tien landen mee: Portugal, Groot-Brittannië, Polen, Kazakstan, Wit-Rusland, Rusland, Oekraïne, Frankrijk, Bulgarije en België. China is de grote afwezige.

Voor ons land doen twee duo's mee: Nans Barrez (Herent) en Ward Hellemans (Brasschaat), die hun debuut op de internationale scène vieren, en Tiffany Cuyt (Puurs) en Yves Van der Donckt. Zij eindigden vorig jaar in het Portugese Coimbra tweede in de World Cup, twee weken geleden wonnen ze nog zilver op een internationaal toernooi in Oekraïne. Nadien trokken ze voor twee weken op stage naar Rusland. Op het WK 2004 eindigden ze vijfde.

Als opwarming krijgen de liefhebbers van acrogym op 27 en 28 maart de Vlaamse kampioenschappen acroguym. Uniek is ook dat de manche van de World Cup gekoppeld werd aan de Flanders International Acro Cup met deelname van 500 gymnasten uit 15 verschillende landen.