François Duval in Mexico op zoek naar eerste WK-punten

Dit weekend wordt in Mexico de derde manche van het WK rally betwist. Na twee zogeheten "winterrally's" (Monte Carlo en Zweden) worden de rijders voor het eerst dit jaar geconfronteerd worden met een onverhard parcours. De Fin Toni Gardemeister, in het tussenseizoen overgekomen van Skoda naar Ford, is de verrassende leider in de WK-tussenstand met één puntje voorsprong op Marko Märtin (Peugeot) en vier punten op Sébastien Loeb (Citroën Xsara WRC) en Petter Solberg (Subaru Impreza WRC).

Belga

François Duval (Citroën Xsara WRC) heeft op dit moment nog geen enkel punt. Een opgave in Monte Carlo en een schamele twaalfde plaats in Zweden zijn de harde cijfers voor onze landgenoot. "Ik heb goede herinneringen aan deze wedstrijd. Vorig jaar was deze rally nieuw voor iedereen, het was een goede barometer om te weten hoe ver ik stond vergeleken met bijvoorbeeld Marcus Grönholm en Carlos Sainz. Ik eindigde voor het eerst in mijn carrière op een tweede plaats, fantastisch. Deze wedstrijd lijkt fel op die van Argentinië. Het zijn moeilijke klassementsritten met wisselende ondergrond en ze gaan vaak over smalle wegen. Het komt erop aan te finishen en punten te pakken, de eerste punten van het seizoen zijn welkom", aldus Duval.

"De opdracht is simpel. Ik moet snel zijn, dadelijk in het ritme zitten en veilig rijden. Op papier is dat makkelijk, de praktijk is vaak anders. In Zweden had ik die mix gevonden, maar toen gooide een lekke band mijn strategie overhoop. Ik verloor een pak tijd en was de ganse wedstrijd op achtervolgen aangewezen. Ik hoop nu dat ik in Mexico op de gravel dadelijk in het ritme zit en gespaard blijf van problemen, zodat ik eindelijk punten kan pakken voor mezelf en het team. Ik wil toch ook even benadrukken dat ik helemaal niet onder druk sta in het team. Het is logisch dat de lat hoog ligt in een team dat vorig jaar alle prijzen pakte. "

De wedstrijd begint vrijdag. Dan staan er 6 klassementsritten op het menu, goed voor 146,84 km tegen de tijd. Op zaterdag moeten er ook 6 klassementsritten (146,48 km) gereden worden. De wedstrijd eindigt op zondag, met twee klassementsritten.