Boete van 5000 pond voor Chelsea-coach

Chelsea-coach Jose Mourinho is donderdag door de Engelse Voetbalbond (FA) veroordeeld tot de betaling van 5000 pond (7180 euro) boete naar aanleiding van zijn vuilbekkerij tegen de scheidsrechter tijdens de halve finale van de League Cup tegen Manchester United (0-0) op 12 januari.

Belga

De Portugese trainer van Premier League-leider Chelsea heeft eveneens een waarschuwing gekregen voor zijn gedrag in de toekomst.

De FA heeft bovendien besloten om geen gevolg te geven aan Mourinho's verklaringen na de wedstrijd, waarin hij Manchester-coach Sir Alex Ferguson verdenkt van mogelijke beïnvloeding van scheidsrechter Neil Barry. Mourinho verviel echter in dezelfde fout en verklaarde op Chelsea-TV: "Sir Alex is zeer verstandig geweest door de scheidsrechter tijdens de rust onder druk te zetten. In de tweede helft was het een waar fluitfestijn, foutje hier, foutje daar, bedrog, bedrog en nog eens bedrog".

Arsène Wenger, coach van Arsenal, heeft Mourinho nadien gewaarschuwd dat hem, door driemaal het woord 'bedrog' uitgesproken te hebben, een boete van 45.000 pond (64.000 euro) boven het hoofd kan hangen.

Wenger werd namelijk op 16 december veroordeeld tot het betalen van 15.000 pond (21.360 euro) en werd tevens berispt door de FA, omdat hij Ruud Van Nistelrooy beschuldigde van 'bedrog' na het verlies in oktober van Arsenal in Manchester (0-2) in de Engelse competitie.

Mourinho ontsnapte op 2 maart al aan een sanctie van de FA, nadat de Portugees zijn trainersbankje moest verlaten. Hij gebaarde de Liverpool-supporters dat ze moesten zwijgen na de 1-1 gelijkmaker in de finale van de League Cup, die Chelsea nog in zijn voordeel beslechtte (3-2).