Adjunct-sportdirecteur AG2R van dopinghandel beschuldigd

Laurent Biondi, adjunct-sportdirecteur van de Franse wielerformatie AG2R, moest maandag in Bordeaux voor de onderzoeksrechter verschijnen. Volgens het parket van Bordeaux wordt hij beschuldigd van bezit, transport, aankoop en verkoop van dopingproducten ('pot belge').

Belga

De 45-jarige Biondi, een ex-renner, werd vorige week woensdag aangehouden in het kader van een onderzoek naar een Frans-Belgisch dopingnetwerk dat in januari werd blootgelegd. Na een borgsom betaald te hebben mocht Biondi gaan. Hij moet zich wel ter beschikking van het gerecht houden.

Michelle Gonelle, de advocaat van Biondi, stelt dat Biondi slechts beschuldigd wordt van 'persoonlijk gebruik' en niet voor enig aandeel in de trafiek van de 'pot belge', een mix van heroïne, amfetamines, cocaïne en pijnstillers. Hij zegt ook dat zijn cliënt het persoonlijk gebruik eveneens ontkent.

"Ik ontken formeel alle aantijgingen. Degenen die me dit in de schoenen willen schuiven zijn leugenaars", verklaarde Biondi bij het verlaten van het justitiepaleis.

De volgende weken zal Biondi geconfronteerd worden met twee mensen die hem in het dossier betrokken.

Maandagavond moest nog een tweede individu in de zaak voor de rechter komen. Het gaat om Jean-Guy Jordie, een vertegenwoordiger van een Italiaans fietsenmerk en een ex-renner van regionaal niveau.