Tweede etappe Parijs-Nice ingekort door slecht weer

Het parkoers van de tweede etappe in Parijs-Nice zal wegens de slechte weersomstandigheden ingekort worden. Dat deelden de organisatoren maandag mee. Er ligt te veel sneeuw op de wegen om de etappe normaal te laten doorgaan.

Belga

Er was voorzien dat de tweede etappe dinsdag over 191 kilometer van La Châtre naar Thiers zou leiden. De formaliteiten voor de start zullen nog steeds in La Châtre plaatsvinden, maar daarna worden de renners met de wagen naar een ander startpunt gebracht.

Afhankelijk van de weersomstandigheden van dinsdag wordt dat Montaigu-en-Combraille (km 94 van het origineel parkoers), Aigueperse (km 144) of Maringues (km 163). In dat laatste geval zullen er rondjes op een plaatselijk parkoers in Thiers gereden worden.

"Er zal sowieso gekoerst worden. Gezien de omstandigheden zou het ideaal zijn als we zo'n 90 kilometer kunnen afleggen" verklaarde Jean-François Pescheux, sportief directeur van de proef. "Men voorspelt sneeuw voor deze nacht en dooi voor morgen. Het wordt dus afwachten."

Vorig jaar moest de vierde etappe in 'de koers naar de zon', van Roanne naar Puy-en-Velay, wegens sneeuw geannuleerd worden.