Justine Henin-Hardenne hervat de competitie in Miami

Justine Henin-Hardenne hervat binnen twee weken de competitie op het WTA-toernooi van Miami (23 maart-3 april), dat meldt de Waalse tennisvedette op haar website. Het met 3.115.000 dollar gedoteerde toernooi is één van de belangrijkste toernooien na de Grand Slams. Henin-Hardenne kampte in 2004 met het cytomegalovirus en moest daardoor een groot deel van het seizoen aan zich laten voorbijgaan. Begin dit jaar wou de olympisch kampioene het seizoen in Australië starten, maar een ontsteking in de rechterknie gooide roet in het eten.

Belga

De gewezen nummer één van de wereld - die door haar lange afwezigheid is teruggezakt naar de 21ste plaats op de wereldranglijst - bereidt haar wederoptreden sinds vier weken voor in het Amerikaanse Saddlebrook. Henin-Hardenne ondervindt geen last meer van haar knie. In de twee weken die ze nog heeft voor de start van het toernooi in Miami, zal de Waalse trachten haar niveau op te krikken "om zo in de beste conditie te kunnen deelnemen aan de toernooien".

Ze waarschuwt wel dat het eerste toernooi een aanpassing zal vergen na de lange maanden van afwezigheid. Henin-Hardenne speelde haar laatste wedstrijd op 19 december, op het exhibitietoernooi van Charleroi.