WTA Indian Wells: Kim Clijsters in eerste ronde tegen Nicole Pratt

Kim Clijsters (WTA 133) neemt het in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Indian Wells (2,1 miljoen dollar) - dat woensdag van start gaat - op tegen de Australische Nicole Pratt (WTA 91). Als Clijsters de partij wint, treft ze in de tweede ronde de Japanse Shinobu Asagoe (WTA 26), die in de eerste ronde vrijgesteld is. In een latere fase zijn Jelena Jankovic en Amélie Mauresmo de te verwachten opponentes.

Belga

Pratt en Clijsters speelden al één keer eerder tegen elkaar in het profcircuit, drie jaar terug in de tweede ronde van het WTA-toernooi van Montreal. De Belgische nummer twee haalde het toen in drie sets: 6-4, 3-6 en 6-1.

Clijsters maakte op 15 februari een geslaagde comeback op het WTA-toernooi van Antwerpen, waar ze in de kwartfinales verloor van Venus Williams. De Limburgse komt in Indian Wells voor het eerst sinds haar polsblessure weer in open lucht in actie.

Titelverdedigster Justine Henin-Hardenne is er in Indian Wells niet bij. Zij herneemt de competitie binnen twee weken op het WTA-toernooi van Miami.