Davenport eerste reekshoofd in Indian Wells

De Amerikaanse Lindsay Davenport, het nummer een van de wereld, werd maandag als eerste reekshoofd aangeduid voor het met 2,1 miljoen dollar (1,59 miljoen euro) gedoteerde WTA-toernooi van Indian Wells (Californië), dat woensdag van start gaat.

Belga

De Française Amelie Mauresmo en de Russische Maria Sharapova, tweede en derde op de wereldranglijst, hebben ook die plaats op de plaatsingslijst.

Davenport won het toernooi in 1997 en 2000. Drie keer was ze verliezend finaliste. Vorig jaar moest ze in de finale met 6-1 en 6-4 de duimen leggen voor Justine Henin-Hardenne. Zaterdag verstevigde Davenport haar eerste plaats op de wereldranking door het WTA-toernooi van Dubai te winnen.

Henin-Hardenne, die herstelt van een ontsteking in de rechterknie, verdedigt haar titel niet in Indian Wells. De Belgische hoop is dan ook gevestigd op Kim Clijsters (WTA-33). Clijsters, die op 15 februari haar comeback maakte in Antwerpen, komt in Indian Wells voor het eerst sinds haar polsblessure weer in open lucht in actie.