Halloween-scenariste en -producente Debra Hill overleden

In Los Angeles is woensdag de scenariste en producente Debra Hill overleden, zo meldt de BBC. Hill, die aan kanker leed, werd amper 54.

Belga

Hill dankt haar filmfaam aan drie beroemde thrillers van regisseur John Carpenter: de originele 'Halloween' (1978), het lugubere 'The Fog' (1980) en de actieprent 'Escape from New York' (1981). Ook voor de sequels 'Halloween II en III' en 'Escape from L.A.' verzorgde zij de productie. Dit jaar nog staat een remake van 'The Fog' op stapel, en ook die prent zou Hill produceren. Van de inmiddels negen Halloween-horrorprenten (de negende is nog "in productie") schreef zij zeven maal het scenario. Horror en sf stonden centraal in haar productie van David Cronenbergs 'The Dead Zone'.

Hill geldt als een vrouwelijke pionier in het traditioneel (op de actrices en de maitresses na) mannelijke Hollywood-bastion. Samen met haar vriendin Lynda Obst zette Hill na haar eerste samenwerking met Carpenter een productiebedrijf op poten dat ondermeer tekende voor de voor de Oscars genomineerde film 'The Fisher King' van ex-Python Terry Gilliam en 'Crazy in Alabama', de eerste en voorlopig gelukkig ook laatste film van acteur Antonio Banderas als cineast.