Herboren Radio Londen gaat via de satelliet uitzenden

De vroegere zeezender Radio Londen heeft vergevorderde plannen om via een satelliet te gaan uitzenden, zo verluidde woensdag in kringen van zeezenderfanaten.

Belga

Radio London was in de jaren zestig samen met Radio Caroline één van de pioniers in het uitzenden vanop zee. Het was daarbij één van de eerste stations op Amerikaanse leest geschoeid en zorgde mede voor het succes van talrijke Britse popbands. Na maatregelen van de Britse regering tegen de zeezenders verdween Radio Londen in 1967.

Het station is op dit moment met een testtoon in de lucht via een Eurobird-satelliet van de Europese satellietoperator Eutelsat, aldus de Stichting Media Communicatie (SMC) onder aanhaling van de eigenaar van Radio London, Ray Anderson.

Volgens de SMC wil Radio London vanaf 21 maart reguliere uitzendingen verzorgen. Eerder kreeg het al tijdelijke zendlicenties (RSL's). Het station wil de sfeer uitstralen van de zeezender Radio London uit de jaren zestig. Het format van het nieuwe station wordt hits uit de jaren vijftig tot en met zeventig.