Jongen beschrijft misbruik van zijn broer door Michael Jackson

De jongere broer van de jongen die door de Amerikaanse popster Michael Jackson zou zijn misbruikt heeft maandag voor de rechter tot in detail beschreven hoe zijn broer terwijl hij lag te slapen door Jackson werd betast.

AP Ned

De jongen zou er in februari 2003 twee keer getuige van zijn geweest dat zijn toen 13-jarige broer tijdens een logeerpartij op Neverland, Jacksons ranch, werd betast.

De nu 14-jarige getuige zei dat Jackson hem en zijn broer op internet sekssites liet zien, hun wijn te drinken gaf, bij hen in bed sliep en naakt voor hen kwam staan terwijl hij een erectie had.

"Ik en mijn broer zaten een film te kijken en Michael kwam naakt aanlopen", aldus de jongen. "Ik en mijn broer walgden. Hij ging op bed zitten en zei dat het natuurlijk was." Hij zei ook twee keer te hebben gezien dat Jackson masturbeerde, terwijl hij met zijn andere hand in de onderbroek van zijn slapende broer voelde.

Verwacht wordt dat Jacksons advocaten aannemelijk zullen proberen te maken dat de jongen in opdracht van zijn moeder, die op Jacksons geld uit zou zijn, een valse getuigenis heeft afgelegd.