KI Antwerpen verwijst verdachte van moord in Genks hotel naar assisen

De kamer van inbeschuldigingstelling (KI) van Antwerpen heeft donderdag de 26-jarige Roy Dewaersegger uit Leuven naar het hof van assisen in Tongeren verwezen. De jongeman wordt beschuldigd van de moord op de 24-jarige Dennis Salet uit Genk, die hij in de nacht van 28 op 29 maart 2003 met een champagnefles het hoofd insloeg.

Belga

Het slachtoffer was die avond naar Leuven gereden om de verjaardag van Catharina T. te vieren. Eigenlijk verjaarde de vrouw pas in april, maar ze wilde toen al haar feestje geven, omdat haar vriend Roy nog een gevangenisstraf moest uitzitten.

Na de fuif keerde Dennis Salet samen met het koppel terug naar het hotel van zijn vader, hotel Oase aan de Havenlaan in Genk. De drie trokken naar zijn kamer en zetten daar de feestelijkheden verder. De drank vloeide er rijkelijk en er werd ook behoorlijk wat cocaïne gesnoven.

Op een gegeven moment stuurde Roy zijn vriendin naar buiten, omdat hij nog iets wilde regelen met Dennis, "onder vier ogen". Het kwam tot een hoogoplopende ruzie over de prijs en kwaliteit van de drugs. De Leuvenaar greep vervolgens een lege champagnefles waarmee hij het slachtoffer herhaaldelijk op het hoofd sloeg. Toen Catharina het geschreeuw hoorde, liep ze de kamer terug binnen en trok ze haar vriend van Dennis weg.

Het koppel vluchtte na de feiten weg in een bestelwagen van het hotel. Op de E313 in Lummen knalde Roy met het voertuig tegen de vangrails. Hij probeerde vervolgens een wagen te carjacken, maar dat mislukte. De twee gingen er dan maar te voet vandoor en stalen onderweg nog twee fietsen. Ze konden korte tijd later worden ingerekend.

Dennis Salet werd de volgende ochtend, hevig bloedend, in zijn kamer aangetroffen en in allerijl naar het ziekenhuis overgebracht. Drie dagen later overleed hij aan zijn verwondingen.

Catharina T. werd door de raadkamer van Tongeren buiten vervolging gesteld, maar haar vriend zal binnen afzienbare termijn voor het assisenhof in Tongeren moeten verschijnen.