104-jarige Chinese vrouw mag in Australië blijven

De Australische regering heeft een 104-jarige Chinese immigrante toegestaan in Australië te blijven nadat haar visumaanvraag was afgewezen. Dat melden officiële bronnen woensdag. Minister van Immigratie Amanda Vanstone is persoonlijk tussenbeide gekomen om mevrouw Hu Cui-Yu een permanente verblijfsvergunning te verlenen.

Belga

Een rechtbank had haar vernieuwingsaanvraag voor een verlopen visum afgewezen. Hu Cui-Yu arriveerde een tiental jaren geleden met een visum van een jaar in Australië voor een bezoek aan haar dochter. Toen ze evenwel naar Harbin in het noorden van China wilde terugkeren, bleek geen enkele luchtvaartmaatschappij bereid de verantwoordelijkheid voor een zo oude en kwetsbare passagier op zich te nemen. Vanstone verklaarde dat er nooit sprake van is geweest dat de hoogbejaarde vrouw naar China zou worden teruggestuurd.

Toen mevrouw Hu hoorde dat Amanda Vanstone persoonlijk in haar dossier had bemiddeld, verklaarde ze: "Ik wens haar een lang en gelukkig leven en hoop dat ze honderd jaar zal worden." .