Marc Olivié voorgedragen als nieuwe CEO Agfa-Gevaert

De raad van bestuur van Agfa-Gevaert draagt Marc Olivié voor als nieuwe CEO en voorzitter van het directiecomité van de Mortselse beeldvormingsgroep. Olivié volgt in die functie Ludo Verhoeven op, die voorgedragen wordt als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur. Dat laat Agfa donderdagmorgen weten.

Belga

Marc Olivié (51) is geboren in Antwerpen en kwam vorig jaar bij Agfa-Gevaert en is momenteel Executive Vice President. In het verleden had hij leidinggevende functies in ondernemingen in het Midden-Oosten, Europa en de Verenigde Staten. Voor hij bij Agfa kwam was hij President van American Standard Bath en Kitchen in New Jersey (VS).

Ludo Verhoeven (60) werkt al sinds 1973 voor Agfa-Gevaert, waar hij zijn loopbaan begon in de afdeling ontwikkeling en onderzoek. Hij bekleedde verschillende functies in België, Duitsland en de VS. Sinds 2001 is hij CEO en voorzitter van het directiecomité.

Verhoeven volgt als voorzitter van de raad van bestuur Pol Bamelis op, die niet herverkozen wil worden als lid van de raad van bestuur.