Bill Clinton opnieuw opgenomen in ziekenhuis voor hartingreep

Voormalig Amerikaans president Bill Clinton (58) is donderdagochtend, zoals aangekondigd, opgenomen in een ziekenhuis in New York om er opnieuw een hartoperatie te ondergaan. Zes maanden geleden kreeg hij reeds een viervoudige overbrugging.

Belga

Volgens beelden van de lokale televisie arriveerde Clinton iets voor vijf uur in het presbyteriaanse ziekenhuis. Hij moet er een operatie ondergaan om "vocht en littekenweefsel in de buurt van het hart weg te nemen", zo was dinsdag bekendgemaakt in een persbericht. Een hartoperatie wordt vaak gevolgd door een dergelijke ingreep, die onder algemene verdoving gebeurt, luidde het nog.

Clinton heeft last van pijn in de "onderste kwab van zijn linkerlong", maar hij verkeert wel in "uitstekende conditie". Hij maakt dagelijks een wandeling van 6,5 kilometer, aldus het persbericht. Hij zou drie à tien dagen in het ziekenhuis moeten blijven.

De voormalige democratische leider (1993-2001) kreeg op zes september reeds een viervoudige overbrugging, nadat hij steken had gevoeld in de borststreek en moeilijkheden had om te ademen.

Na die operatie nam Clinton zijn actieve leven snel terug op. Zo maakte hij, naar aanleiding van de ramp in Zuidoost-Azië, in februari een rondreis doorheen de getroffen regio om, op vraag van George W. Bush, geld in te zamelen voor de tsoenamislachtoffers.