Inbreker onderschept bij actie tegen woninginbraken in Zuid-Limburg

Bij een gecoördineerde actie tegen woninginbraken van de politiezones kanton Borgloon, Bilzen-Riemst-Hoeselt, Tongeren- Herstappe en Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken is een Nederlandse inbreker op heterdaad betrapt.

Belga

De actie met controleposten in Bilzen, Sint-Truiden en Heers had in de nacht van dinsdag op woensdag plaats. Agenten van de politiezone Bilzen onderschepten het voertuig van de Nederlander, waarin de buit van een inbraak in een Beringse school lag. Het ging om computers, gsm-toestellen, geld en een dvd-speler. De inbreker stond in zijn land geseind voor een ontsnapping uit een gevangenis in 2003. Hij is voorgeleid bij de Tongerse onderzoeksrechter.

De politiediensten controleerden meer dan 150 voertuigen en 135 personen. Zes geseinde personen werden onderschept. Drie niet-verzekerde voertuigen en drie verboden wapens zijn in beslag genomen. De agenten stelden zeven processen-verbaal op wegens drugsbezit en vijf voor allerlei verkeersinbreuken. Dertien waarschuwingen werden uitgeschreven wegens technische mankementen aan voertuigen.