Genkse oplichter aangehouden

De onderzoeksrechter in Tongeren heeft een 44-jarige man uit Genk aangehouden wegens oplichting. De verdachte heeft bekend twee inwoners uit Genk te hebben opgelicht voor een bedrag van 48.250 euro. Dat bedrag moest dienen als voorschot voor de aankoop van oude legervoertuigen in Turkije, maar het geld verdween in zijn zak en heeft hij vergokt in een casino in Nederland.

Belga

De oplichter liet uitschijnen dat hij oude legervoertuigen wist staan in een loods in Turkije. De twee kopers moesten wel vooraf betalen. Eén benadeelde telde voor veertien Willy-jeeps en zeven Dodge voertuigen 34.500 euro neer. Een tweede koper betaalde 13.750 euro voor Harley Davidson motorfietsen uit de Tweede Wereldoorlog.

Met de twee kopers zou de Genkenaar naar Turkije vliegen om de voertuigen te bekijken en naar België over te brengen. De reis werd echter telkens uitgesteld. Toen de kopers onraad roken, vroegen ze hun geld terug. Met smoesjes werden ze wandelen gestuurd. Bij zijn arrestatie bekende de Genkenaar meteen. De man is geen onbekende van het gerecht.