18 seniorenappartementen in wijk Ter Heide As

In de wijk Ter Heide start nog dit jaar de bouw van 18 appartementen voor senioren. “De besprekingen met de administratie Ruimtelijke Ordening zijn bezig”, zegt schepen van Openbare Werken Luc Nijs. “De ontwerpers verwerken momenteel een aantal opmerkingen in de plannen.” In samenspraak met sociale huisvestingsmaatschappij Nieuw Dak uit Genk, de beheerder van de huurwoningen in de wijk, heeft het gemeentebestuur een actieplan klaar om de wijk aantrekkelijker te maken voor de bewoners, en om de leefkwaliteit te verhogen. 27 huurwoningen zijn recent al gerenoveerd en verbeterd.

jforier

“Nieuw Dak plant bovendien dus ook seniorenappartementen”, zegt schepen Nijs, ook lid van de raad van bestuur van Nieuw Dak. “Vorig jaar zijn de stoepen hersteld, momenteel worden de bomen in de Beukenstraat en de Lindestraat gesnoeid. De bewoners klagen al geruime tijd over de overlast door bladeren. Bovendien is er in sommige woningen bijna geen natuurlijke lichtinval meer.” Er is overigens ook een parkeerprobleem in bepaalde straten van de wijk.

“Niet elke woning heeft een garage, en te veel auto’s staan op straat. De technische dienst legt daarom in de Lindestraat twaalf parkeerplaatsen aan.”