Bosnisch international Elvir Balic geeft er de brui aan

Bosnisch international Elvir Balic, die nog bij Real Madrid, Fenerbahce en Galatasaray zijn brood verdiende, zet een punt achter zijn voetbalcarrière. De 30-jarige Balic bevestigde maandag op de Turkse televisiezender NTV dat hij het voetballen "moe" is en dat hij in Turkije wil blijven wonen.

Belga

Nadat de Bosnische aanvaller de kleuren van het Turkse Bursaspor en Fenerbahce verdedigde, bood Real Madrid meer dan 26 miljoen euro voor Balic, nog steeds het grootste transferbedrag in de Turkse voetbalgeschiedenis.

Na drie jaar bij de 'Koninklijke' keerde Balic, oorspronkelijk uit het Bosnische Mostar, terug naar Turkije. In 2002 begon hij bij Galatasaray, waar hij zijn vroegere vorm nooit terugvond. Zo belandde de Bosniër bij het bescheiden Konyaspor, momenteel zevende in de Turkse competitie, waar zijn landgenoot Safet Susic op de trainersbank zit.

"We hebben al een hele week geprobeerd hem van gedacht te doen veranderen, maar zonder succes. Het is erg jammer dat hij er op zijn 30ste de brui aan geeft", vertrouwde Susic het Turkse agentschap Anatolia toe.