Vernieuwde tt-center in Hasselt goed voor 350 nieuwe jobs

Het vernieuwde tt-center in Hasselt opent volgende zaterdag officieel de deuren. De verbouwing van de vervallen torens tot een hedendaags winkel-woon-en werkcomplex duurde om en bij de twee jaar. De winkels, hotelruimte, kantoren en luxeflats zijn samen goed voor een oppervlakte van 38.000 m2. Met de werken is een investering van 59 miljoen euro gemoeid. De 300 winkels en het hotel zullen werk bieden aan 350 mensen.

Belga

De eerste steen van het vernieuwde tt-center werd in maart 2003 gelegd. Op dit ogenblik zijn er al 26 winkels zoals H&M, Media markt en Torfs open. Vanaf volgende maand zal ook een aantal van de acht verdiepingen door de ministeries van de federale overheid ingenomen worden. Tegen december moeten de werkzaamheden aan de kantoorruimten definitief afgerond zijn.

In de grootste van de twee torens komt het viersterrenhotel SAS-Radison te liggen, alsook appartementen en twee luxe penthouses. De grootste toren biedt op dit moment al onderdak aan een fitness-zaak en een speelhal. Het hotel zou normaliter tegen september de deuren moeten openen. Dat telt 128 kamers In de kleinere toren zijn eveneens flats, twee penthouses en kantoorruimten voorzien. Tegen het einde van dit jaar moeten alle werkzaamheden voltooid zijn.

De verbouwing van het tt-center was in handen van projectontwikkelaar Group GL, Hasselt Immo, Limburg Hotel en Immo TT.