Treinongeval Diepenbeek : gemeenteraad onderzoekt haalbaarheid tunnel

De gemeenteraad van Diepenbeek zal laten onderzoeken of het haalbaar is een tunnel aan te leggen onder de spoorlijn van Diepenbeek.

Belga

Daar kwamen in de nacht van 11 op 12 februari vijf jongeren tussen de 17 en de 21 jaar om toen ze met de auto tussen de slagbomen doorreden.

Het voorstel voor een ondertunneling werd ingediend door sp.a-gemeenteraadslid Frank Keunen. Keunen pleitte in 2002 al voor de aanleg van een tunnel onder spoor 34 in Diepenbeek wegens de lange wachttijden waarmee chauffeurs aan de spoorwegovergang geconfronteerd worden. Die kan soms oplopen tot twintig minuten. Volgens het sp.a-raadslid zou een tunnel niet enkel een oplossing bieden voor het vele wachten, maar ook voor het mobiliteitsprobleem in het centrum van Diepenbeek.

Navraag bij de NMBS leert dat de metingen die vlak na het tragische ongeval met de Limburgse jongeren werden uitgevoerd om onder meer de duur van de wachttijden na te gaan, afgerond zijn. De gegevens worden momenteel nog geanalyseerd, zo zegt woordvoerster Leen Uyterhoeven van de maatschappij.