Basket NBA: Philadelphia pakt zege op de valreep

Philadelphia heeft zaterdagavond in de Noord-Amerikaanse profcompetitie (NBA) een nipte winst geboekt in Atlanta: 98-97. De 76ers boekten een tweede overwinning op rij dankzij twee gewaagde worpen van Mark Jackson (13 punten), waarvan één op één seconde van het eindsignaal. Met 33 punten (1 rebound en zes assists) was Allen Iverson de andere held van Philadelphia.

Belga

De situatie is minder rooskleurig voor Atlanta, dat nederlagen blijft verzamelen. De Hawks lieten hun elfde opeenvolgende verliesmatch optekenen, de 48ste al sinds het begin van het seizoen (tien overwinningen).

Spanning was er eveneens in Charlotte, waar de Bobcats met twee punten het onderspit moesten delven tegen Washington: 84-86. De Wizzards hebben de winst te danken aan een korf van Laron Profit (zes punten) op drie seconden van het eindsignaal. Brendan Haywood (22 ptn, 8 rebounds en 1 assist), Gilbert Arenas (21 ptn, 4 rebounds en 1 assist) en Larry Hughes (19 ptn, 8 rebounds en 4 assists) maakten het mooie weer voor Washington. Bij Charlotte speelde Jason Hart zich in de kijker met 20 punten, vier rebounds en evenveel assists.

In Phoenix konden de 30 punten van Damon Stoudamir en een glansrol voor Shareef Abdul Rahim (25 ptn en 13 rebounds) de vierde nederlaag op rij van Portland niet vermijden. De Blazers moesten met 129-116 hun meerder erkennen in de Phoenix Suns, op sleeptouw genomen door Shawn Marion (26 punten, 9 rebounds) en Amare Stoudemire (20 punten, 3 rebounds en 1 assist).