Kurt Van Landeghem verrast Giesberts

Print
KEMZEKE - Kurt Van Landeghem toonde zich vorige maandag in een druilerig en kil Kemzeke in de finale duidelijk de sterkste. "Ik was goed. De conditie is eigenlijk nooit meer weggeweest sinds augustus. Ik win misschien niet zoveel meer maar ik neem ook aan minder wedstrijden deel. Ik wil me niet overbelasten nu ik volgend seizoen bij de beroepsrenners van start kan gaan", was de logische uitleg van Kurt.
BR>Vorige week reed Van Landeghem nog mee tussen de profs in Stekene en ook Berlare en Zele staan nog op de lijst, al zal ook het weer bepalen of hij daar aan de start komt.
"In Kemzeke had ik mijn zinnen wel op de overwinning gezet. Giesberts was natuurlijk de lastigste klant. Ik heb geprobeerd om samen met Kenny De Block een vroege aanval te doen lukken maar we konden het tempo samen niet hoog genoeg houden en om alleen door te gaan had ik weinig zin.
Toen we met zeven waren, wist ik natuurlijk dat Giesberts de man was die ik moest afschudden. Ik heb me dan aan de leiding van de kopgroep gezet", aldus Kurt die ondanks de aanwijziging van nonkel Vic toch keihard het tempo optrok. Daardoor moest de renners één voor één lossen. "Behalve Giesberts. Ik hoopte hem vlak voor de spurt nog te verrassen en dat lukte", was de uitleg van een druk omringde Van Landeghem.