Mountainbike: Meerschaert nipt naast eindzege

Print
SINT-GILLIS-WAAS - Het An-Hyp mountainbiketeam blijft in de Belgische subtop. De voorbije weken lieten de Wase rijders weer enkele schitterende resultaten noteren.
BR>Vooral mast Patrick Meerschaert was bijzonder goed bezig. In het Duitse Zweibrucken won hij de finale van de Duitse Süd-West Cup, een regelmatigheidscriterium over 4 wedstrijden. Omdat Meerschaert slechts aan drie wedstrijden had deelgenomen en het minst goede resultaat niet in aanmerking werd genomen, kwam de Waaslander amper één puntje te kort om de eindzege te pakken.
Meerschaert toonde zich in de finale de sterkste van een kopgroep van 8, die bij het ingaan van de laatste ronde van 23 kilometer (er waren in totaal 92 kilometer af te leggen) tot vier renners was uitgedund. In die laatste ronde reed Meerschaert ook zijn drie andere belagers uit het wiel.
'Collega'-veteraan Dirk Cornu was in de Open Cup5/Summercup in het Waalse Battice aan de slag. Eens te meer bleek dat Cornu op technische omlopen veruit de sterkste in zijn reeks is. Marc Lenaerts, kon zich nooit mengen in de strijd om de zege. De Beverenaar heeft het dozijn dit seizoen reeds binnen.