Kanaal Twee haalt uitzendrechten "Expeditie Robinson" binnen

Kanaal Twee heeft de uitzendrechten binnengehaald van "Expeditie Robinson". Het tweede kanaal van de Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa, het moederbedrijf van VTM, JIM en Q-Music) zendt de reality-reeks dit najaar uit. Dat heeft de persdienst van de VMMa maandagmiddag bekendgemaakt.

Belga

De survival-soap was vijf seizoenen te zien op VT4. SBS, de moederholding van VT4, had de uitzendrechten voor Nederland en België. Talpa, het mediabedrijf van de Nederlander John De Mol, ging midden januari aan de haal met de uitzendrechten voor dit seizoen. Talpa liet weten dat Expeditie Robinson een co-productie met België zou blijven.

VT4 was nog steeds vragende partij om ook dit seizoen een reeks van Expeditie Robinson op de buis te brengen, maar ook Kanaal Twee bleek sterk geïnteresseerd te zijn.

VT4 bereikte geen consensus met Talpa, zegt woordvoerster Els Van Den Meersschaut. "We hebben een voorstel gedaan, maar op verscheidene vlakken kwamen we niet tot een overeenkomst. Zo was het voor ons financieel niet haalbaar en konden we niet genoeg een Vlaamse stempel drukken op het programma", aldus Van Den Meersschaut. In de plaats zoekt de commerciële zender een opvolger. Dat wordt naar verluidt een nieuw avontuurlijk programma.

Kanaal Twee bereikte wel een overeenkomst met John De Mol. Volgens Jo Nachtergaele, directeur van Kanaal Twee, is er geen financieel opbod geweest en kreeg de zender uit Vilvoorde voldoende garanties dat Expeditie Robinson een Vlaamse stempel krijgt. "De internationale productie is in handen van het Zweedse STRIX. De Vlaamse versie wordt geproduceerd door een gemengd Vlaams-Nederlands team. De productionele samenwerking geldt overigens voor meer dan 1 seizoen", aldus Nachtergaele.

De opnames voor de nieuwe reeks starten in de zomer. Ernst-Paul Hasselbach blijft de Nederlandse presentator. Welke Vlaamse presentatrice aan zijn zijde komt, wilde Nachtergaele nog niet bekendmaken.

Kanaal Twee werkte in het verleden al samen met John De Mol, onder meer voor de reality-reeks Big Brother.