Politie onderzoekt ongeval met bus vol carnavalsvierders

Een bus met 47 Nederlandse carnavalsvierders die terugkeerden van de stoet in Maaseik, is zondagavond in Roosteren betrokken geraakt bij een ongeval. De bus kreeg net over de grens pech, op de Maaseikerweg. De buschauffeur ging kijken wat er loos was en kreeg de hulp van twee passagiers uit Kerkrade. Toen ze achter de touringcar aan het werk waren, reed een auto in op de bus. Een 48-jarige Kerkradenaar werd geplet tussen de voertuigen. Hij raakte levensgevaarlijk gewond. Ook zijn 35- jarige dorpsgenoot liep verwondingen op.

kdriessens

BR> De aanrijdende automobilist was een 30-jarige man uit Ohé en Laak. Hij werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Zijn rijbewijs is ingetrokken. Nagegaan wordt of hij te veel gedronken had.

In de bus liep een 39-jarige vrouw uit Hoensbroek een nekletsel op. In de bus zaten in totaal 47 carnavalisten. Zij zijn opgevangen in de ruimte van een tankstation in de buurt van het ongeval. Rond 23 uur zijn ze met vervangend vervoer overgebracht naar Kerkrade. Daar was slachtofferhulp geregeld.