Hasseltse cipiers (2) : regering gaat niet in op eisenbundel

De federale overheid heeft de eisenbundel van het gemeenschappelijk vakbondsfront (ACOD, CCOD en VSOA) van het personeel van de gevangenissen van Hasselt en Tongeren verworpen.

Belga

Dat heeft het kabinet van federaal minister van justitie Laurette Onckelinx maandagnamiddag aan de bonden laten weten. Die vroegen om de geplande opening van de nieuwe gevangenis in Hasselt naar een latere datum te verschuiven.

De kabinetsmedewerker van de minister alsook de directeur-generaal John Van Acker van de Dienst voor Strafinrichting zitten komende woensdagvoormiddag opnieuw met de bonden rond de tafel in Hasselt.

Het valt vooralsnog evenwel niet uit te sluiten dat er voorafgaandelijk al acties zullen plaatsvinden, zo zegt vakbondssecretaris Luc Neirynck van het CCOD.

Het vakbondsfront zal zich maandagavond op een gemeenschappelijke vergadering over mogelijke acties beraden. Mogelijk houden de cipiers vanaf dinsdag al werkonderbrekingen, zo is nog in vakbondskringen te horen. De vergadering van vanavond moet daar uitsluitsel over brengen.