Gilmore klaar voor de winter

Print
BERLARE - Elf maanden geleden werd hij in het Deense Herning voor dood opgeraapt, gisteren toonde Matthew Gilmore dat hij weer in optimale conditie is.
BR>«Ik heb zwarte sneeuw gezien. Maar de steun van mijn vrouw en de inzet van kinesist Frank Wezembeeck hebben me de moed gegeven om te blijven werken aan de revalidatie», aldus de ex-Australiër die in Berlare het werk van zijn ploegmaats afmaakte. «Corvers en De Wilde fietsten ook in de kopgroep van acht. Die mannen hebben voluit mijn kaart getrokken.»
Gilmore zou volgend jaar graag bij ploegleider Gaspard Van Peteghem blijven. «Hij laat me vrij in mijn programma en zo kan ik me optimaal voorbereiden op het winterseizoen. Dat wordt ook nu weer het hoofddoel. In de zesdaagsen vorm ik weer vaste ploeg met De Wilde, maar eerst is er nog het WK in Berlijn. Daar verdedigen we onze titel in de ploegkoers.»
Het wedstrijdverhaal in Berlare werd gekleurd door een vroege aanval van amateur Frank Saeys die 60 kilometer voorop reed. Nadien was er een poging van Van Bondt, Indekeu en D'Hollander, even later afgelost door Hans De Meester en Geert Omloop. De beslissing viel op 30 kilometer van het einde toen 8 renners wegreden. In de spurt tekende Gilmore voor de 24ste ploegzege van het seizoen.