Man zwaargewond bij ongeval met bus aan Belgisch-Nederlandse grens

Bij een zwaar verkeersongeval in het Nederlands-Limburgse Roosteren, net voorbij de grens met Maaseik, is zondagavond een 48-jarige man uit Kerkrade levensgevaarlijk gewond geraakt. Dat is maandag vernomen van de Nederlandse politie Limburg-Noord.

Belga

Een touringcar met Nederlandse carnavalisten had rond 21 uur met pech af te rekenen langs de Maaseikerweg. De bus met 47 passagiers kwam van de carnavalsstoet in Maaseik. Een 48-jarige man en een 35-jarige man, beide uit Kerkrade, stapten uit en hielpen de chauffeur bij de herstelling. De bus stond met de alarmlichten aan in de berm langs de weg. Een auto, die ook vanuit Maaseik kwam, knalde achterop de bus. De 48-jarige Kerkradenaar raakte geplet tussen de auto en de bus. De 35-jarige passagier liep een gebroken arm op.

De automobilist, een 30-jarige man uit Ohé en Laak, raakte gewond. Een vrouw uit Hoensbroek, een passagier van de bus, liep een nekletsel op. Het rijbewijs van de automobilist is ingetrokken. Er wordt onderzocht of hij gedronken had.

De inzittenden van de bus werden in een tankstation in de buurt opgevangen. Rond 23 uur werden ze met vervangend vervoer naar Kerkrade gebracht, waar slachtofferhulp klaar stond.