Hasseltse cipiers bereiden zich voor op staking

Het gemeenschappelijk vakbondsfront (ACOD, CCOD en VSOA) van het gevangenispersoneel heeft maandag geen antwoord gekregen van de federale overheid op zijn vraag om de geplande opening van de nieuwe gevangenis in Hasselt naar een latere datum te verschuiven.

Belga

De bonden hadden de overheid nochtans een ultimatum gesteld. Dat liep maandag om 12 uur af. Het gemeenschappelijk vakbondsfront komt maandagavond in het ACOD-gebouw van Hasselt samen om de achterban te raadplegen en om over acties te stemmen. Naar alle waarschijnlijkheid volgen er vanaf dinsdag al acties, aldus vakbondsafgevaardigde Eric Severijns van het ACOD.

Vakbondssecretaris Luc Neirynck van het CCOD verwacht naar eigen zeggen maandag nog een antwoord op de vraag van de bonden. Dat zou er naar verluidt in de loop van de namiddag komen.

De bonden dringen aan op een uitstel van de opening van de nieuwe gevangenis om de cipiers te tijd te geven minstens zes weken "droog" te draaien in de nieuwe gevangenis. De bonden eisen daarnaast ook dat de Limburgse cipiers in Limburg kunnen blijven en dat er aanpassingen in het kader van de "gebrekkige" beveiliging van de nieuwe gevangenis gedaan worden. De bonden vragen tot slot dat er rekening gehouden wordt met de graad en het aantal dienstjaren van de cipiers.

Aangeboden door onze partners