Raadkamer Gent: van moord verdachte student blijft aangehouden

Peter Feyen, de student uit Hamont-Achel die verdacht wordt van de moord op Katherine Schelfhout, blijft aangehouden. Dat heeft de Gentse raadkamer maandag beslist. De 20-jarige Schelfhout werd op 9 november dood aangetroffen in het Gentse Citadelpark. Feyen, haar vriend, blijft ontkennen hoewel er verschillende aanwijzingen tegen hem zijn.

Belga

De jongeman was de laatste persoon die het meisje levend zag. Volgens getuigen had het koppel op de avond van 8 november een hoogoplopende ruzie toen ze uitgingen in de Overpoortstraat. Feyen geeft de ruzie toe, maar beweert dat hij Katherine Schelfhout in de buurt van het Citadelpark achterliet. Van de rest van de avond zegt hij zich niets meer te kunnen herinneren.

Een test met de leugendetector wees uit dat Feyen niet de waarheid sprak en vorige week toonde DNA-onderzoek nog aan dat er op de jas van de jongeman bloedsporen van het meisje zaten. Volgens de advocaten van de jongeman blijft Feyen evenwel bij zijn verhaal. Hij zou ook voorhouden dat hij de bewuste jas op de avond van de feiten niet heeft aangehad.

De Gentse raadkamer besliste maandag alvast om de aanhouding van Feyen te verlengen. De verdediging zal tegen die beslissing niet in beroep gaan.