Zus vermeend slachtoffer bekent leugens in proces Jackson

De zus van het vermeende slachtoffer van Michael Jackson, die donderdag een voor de zanger nadelige verklaring aflegde, heeft vrijdag toegegeven inzake bepaalde details gelogen te hebben.

Belga

Er loopt sinds 31 januari een proces tegen Jackson. Hij wordt beschuldigd van seksueel misbruik van een minderjarige. Het achttienjarige meisje bekende vrijdag tijdens een verhoor van de verdediging dat ze niet altijd de waarheid had gesproken.

Donderdag vertelde ze voor de rechtbank over de geschrokken sfeer op de ranch van Michael Jackson na de uitzending (begin 2003) van een Britse documentaire waarin de zanger verklaart graag met kinderen te slapen. Jacksons advocaat Thomas Mesereau vroeg het meisje vrijdag waarom zij aan sociaal werkers had verklaard dat Jackson zich nooit op ongepaste wijze tegenover haar broer van 13 had gedragen.

"Je hebt dus gelogen over bepaalde onderwerpen en de waarheid gezegd over andere zaken, afhankelijk van wat men je vroeg, nietwaar?" zo vroeg Mesereau, waarop het meisje met "ja" antwoordde.

Aangeboden door onze partners