Johan Capiot blijft koersen

RIJKHOVEN - Johan Capiot, 35 jaar ondertussen, gaat ook volgend jaar nog koersen. Een heel jaar verkondigde hij at hij al in april, na Parijs-Roubaix, zou stoppen, maar dat gebeurde niet. Tussendoor verrichtte hij wel PR-werk, maar hij fietste nog. Zijn carrière krijgt nu trouwens een verlengstuk, want er werd met Cees Priem, manager en sportdirecteur bij TVM, overeengekomen dat hij ook in 2000 nog renner blijft.
BR>«Zeker tot na Parijs-Roubaix, hoewel ik de voorbije maanden niet meer heb geleefd als een renner. Ik heb dat ook tegen Cees gezegd, maar hij heeft me verzekerd dat ik vanaf nu geen PR-werk meer hoef te doen en dat ik me opnieuw kan verzorgen zoals het een renner past. Ik ben bijvoorbeeld dringend aan powertraining toe, want mijn spiermassa is flink verminderd. Trainen was er de voorbije maanden immers niet meer echt bij, elke wedstrijd was daarbij een soort afscheidskoers, maar nu moet ik weer in het gareel,» aldus Capiot.
Maar hij is wel in zijn nopjes met het voorstel. «Het toffe is dat ik met een welomlijnde opdracht op de fiets stap. Er komen bij TVM immers heel veel nieuwe en jonge renners bij die het klappen van de zweep nog niet kennen en die moet ik, met mijn jarenlange ervaring, op het juiste pad zetten. Om de aanpassing te vergemakkelijken en iedereen op dezelfde lijn te brengen. Persoonlijke resultaten zullen van ondergeschikt belang zijn: ik moet vooral een groepsgeest creëren,» aldus Capiot.
au:N.T.