14-jarige leerling schiet op -en mist- leraar

Een 14-jarige leerling heeft maandag in het Beierse stadje Rötz, in het kanton Cham in de Beierse landstreek Oberpfalz, op één van zijn leerkrachten geschoten. De man werd echter niet geraakt. "Er raakte niemand gewond", zei Manfred Schiegl van de politie. De leraar heeft de leerling zelf kunnen overmeesteren.

Belga

De jongen had de revolver bij hem thuis uit de wapenkast gehaald. Zijn vader is jager en bijgevolg in het bezit van vuurwapens, zei de Beierse minister van Binnenlandse Zaken, Günther Beckstein (CSU), in München.

Omstreeks 08.30 uur schoot de 14-jarige jongen tijdens de les, in het bijzijn van zijn klasgenoten, op zijn leraar. De leerkracht in kwestie en de directeur slaagden er in de jongen te overmeesteren en hem vast te houden tot de politie arriveerde, die de leerling uiteindelijk oppakte.

Nadien werd de gehele school afgesloten en werden alle leerlingen naar buiten gebracht. Medewerkers van het Rode kruis stonden klaar om de leerlingen, leerkrachten en ouders psychologisch te begeleiden.

De Beierse minister van Cultuur, Monika Hohlmeier, reageerde "ontzet" op deze gewelddaad. "Het is schokkend vast te stellen dat scholen niet beschermd zijn tegen dergelijke aanvallen", zei de CSU-politica.