Vijf jongeren opgepakt na gewapende overval op nachtwinkel in Namen

De politie van Namen heeft maandag vijf jongeren, onder wie vier minderjarigen, opgepakt voor het plegen van een gewapende overval op de nachtwinkel Night and Day, op de place Wiertz à Salzinnes in Namen. Dat maakte het Naamse parket maandag bekend.

Belga

Terwijl twee jongeren buiten op de uitkijk stonden, overvielen de drie anderen zondagavond, omstreeks 22.25 uur, de uitbater van de zaak met een vuurwapen. De drie waren gemaskerd. Ze vluchtten met een buit van 500 euro, chips, sigaretten en verscheidene levensmiddelen.

Er was snel een doorbraak in het onderzoek omdat een werknemer van de Night and Day uit de Naamse rue de Fer de film van de bewakingscamera onder ogen kreeg. Hij kon maandagmorgen één van zijn klanten identificeren als één van de daders van de overval. De politie werd op de hoogte gebracht en begon onmiddellijk te patrouilleren in de stad. Aanvankelijk pakten ze twee jongeren op. Zij bekenden, en dat leidde de politie naar de overige leden van de groep.

De vier minderjarigen werden respectievelijk ter beschikking gesteld van de jeugdrechter van het parket van Bergen, Charleroi, Brussel en Namen. De meerderjarige wordt de komende uren ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter.