Onderhandelingen directie en vakbonden De Lijn mislukken

De onderhandelingen tussen de directie van De Lijn Vlaams-Brabant en de vakbonden over de syndicale eisen tot verbetering van het onderhoud van bussen zijn maandagnamiddag mislukt.

Belga

De vakbonden hebben voor dinsdag een algemene staking uitgeroepen in Vlaams-Brabant. Volgens vakbondsman Erwin Vancauwenbergh (CCOD) zal er dinsdag niet gewerkt worden in de stelplaatsen en werkhuizen.

Het protest tegen het gebrekkig onderhoud van de bussen leidde vorige vrijdag al tot een spontane stakingsactie van de chauffeurs in de stelplaats Asse. Vandaag werd niet alleen in Asse gestaakt maar ook in de stelplaatsen van Londerzeel en Grimbergen en in de werkhuizen van Grimbergen en Kessel-lo, waar De Lijn Vlaams-Brabant haar centrale werkplaats ondergebracht heeft.

"We eisten dat er voor de werkhuizen een tiental technici aangeworven worden. De directie wou bovenop de twee aanwervingen voor de werkhuizen van Haacht en Grimbergen die thans lopende zijn enkel nog een interim voor Grimbergen in dienst nemen. Dat lijkt ons veel te weinig. Daarom wordt er dinsdag in heel Vlaams-Brabant gestaakt", aldus Vancauwenbergh (CCOD). De onderhandelingen worden wellicht woensdag hervat.