Regio Gent vanochtend getroffen door 18de stroompanne

Maandagochtend is Gent opnieuw getroffen door een korte stroompanne. Het is al de 18de keer op enkele weken tijd dat een dergelijk incident zich voordoet.

Belga

Ditmaal zaten 400 huizen rond de Platanendreef en de Rietveldstraat in Melle tussen 08.00u en 09.00u zonder elektriciteit.

Volgens stroomleverancier Imewo lag de oorzaak van de panne bij een defect in een ondergrondse stroomkabel. Daardoor kwamen een viertal elektriciteitscabines zonder toevoer te staan. Elk van die cabines voorziet een honderdtal huizen van stroom. Na een uur was de toevoer hersteld. Dat gebeurde door de elektriciteit om te leiden via andere kanalen.

Zondagavond deed zich in de Gentse deelgemeente Oostakker nog een 17de panne voor. Daar zaten tussen 22.00u en middernacht een 700-tal woningen rond Wittewalle en de Bredestraat zonder stroom. Ook bij deze panne lag de oorzaak bij een defect in een ondergrondse kabel. Imewo vermoedt dat beide defecten vermoedelijk veroorzaakt zijn door werken, waarbij de kabels geraakt zouden zijn.

Maandagnamiddag zullen technici van Imewo met een meetwagen de exacte locatie van het defect in Oostakker onderzoeken. Hetzelfde zal in de komende dagen ook gebeuren in Melle.