Wagen Franse jongeren over de kop bij achtervolging Antwerpse Ring

Een wagen met vijf jonge Fransmannen in is zondagavond omstreeks 21.30 uur over de kop gegaan op de Antwerpse Ring richting Gent. De Nederlandse en de Belgische politie zaten het voertuig op de hielen omdat de bestuurder zich aan een controle had onttrokken. Eén van de inzittenden had 100 gram cannabis op zak. Dat meldt Dominique Reyniers van het Antwerpse parket maandag.

Belga

Bij het verkeersongeval raakte een 22-jarige passagier zwaargewond. De vier andere inzittenden, een 21-jarige, twee 18-jarigen en de 19-jarige bestuurder, bleven ongedeerd.

De chauffeur verklaarde achteraf dat hij niet had willen stoppen omdat hij dacht dat zijn autoverzekering verlopen was. Hij probeerde de politie van zich af te schudden maar raakte daarbij de controle over het stuur kwijt. Achteraf bleek dat zijn voertuig nog steeds verzekerd was.

De politie trof bij één van de inzittenden 100 gram cannabis aan. De jongeman bekende dat hij die kort daarvoor in een Nederlandse coffeeshop had gekocht om zijn 18de verjaardag te vieren. Hij zou dat gedaan hebben zonder dat zijn vrienden daarvan op de hoogte waren. De jarige werd niet aangehouden.