Basket: Makeba onverwacht mee aan leiding

EKEREN -

Voor het seizoen was Makeba zowat de minst voorspelbare ploeg in eerste provinciale. Zeker geen degradatiekandidaat, al deed het zwakke optreden in het Steveniers-tornooi wenkbrauwen fronsen. Wat men niet voorzag was het ongeslagen statuut na drie speeldagen. Groeien de ambities en staan de spelers er zelf niet verbaasd van te kijken?

J.V.A.

BR>Dave Bastiaenssen, met Tom Meeussen van Ekeren overgekomen en zoon van coach John: "Zeker, maar we waren er ook vast van overtuigd dat we beter konden dan wat we in Hoboken lieten zien. Vergeet niet dat we daar onvolledig waren en dat een nieuwe coach en nieuwe spelers tijd nodig hebben om optimal te renderen. 'Onze pa' laat graag gestructureerd spelen en het is normaal dat niet iedereen daar vlug mee weg is.

We hebben een goed uitgebalanceerde ploeg, waarin iedereen zijn rol kent. In Meeussen - De Ridder en Eggermont hebben we drie spelers die geknipt zijn voor hun functie van drie-, vier- en vijfspeler."

We hoopten op de vijfde speeldag, wanneer we Ticino in de ogen moeten kijken, nog dicht bij hen in de buurt te staan om zo een geladen derby te krijgen. Dat zal nu zeker het geval zijn. In geval van winst volgende week staan we zelfs een lengte voor op hen. Laat ons niet dromen. We zijn al blij even in de schijnwerpers te staan maar een titel is voor ons te hoog gegrepen.