Basket: Mercurius in de hoek gedrumd

Print
BERCHEM - De Mercurius-aanhang stond er na de wedstrijd in het Rooi wat triest bij. Niet alleen was de cafetaria van de zaal wegens faillissement gesloten en werden de dorstigen met blikjes gelaafd aan een geïmproviseerde toog, maar ook de roemloze nederlaag tegen Ekeren zinderde nog na. Wat de damestopper in het Antwerpse moest zijn, groeide achter in de hoek van de Rooizaal uit tot een pover nummer, zeker geen propaganda voor meisjesbasketbal.
BR>Mercurius leed tegen een degelijk Ekeren een derde nederlaag op rij, de tweede in eigen zaal. De toekomst oogt niet rooskleurig.
Coach Marc De Clercq: "Het gaat van kwaad naar erger. We spelen niet goed, kunnen moeilijk scoren en dan verkrampt het spel nog meer. Het is vooral een kwestie van zelfvertrouwen. Een paar van de jonge meisjes spelen beneden hun normaal peil en ik heb niemand om het tij te keren."
Kathleen Van Ingelghem, doorgaans positief ingesteld, kan niet anders dan de woorden van haar coach beamen. "Ik weet het echt niet. We trainen nochtans niet slecht, de laatste weken beter dan in het begin. Maar ik weet ook dat een wedstrijd als vandaag niet om aan te zien was."
Sandy De Bot, ex-Ekeren en ex-Luchtbal: "Er staan te veel coaches op het terrein. Ieder wil zijn zegje hebben en dat is niet goed voor de samenhang van de ploeg. Er moet dringend gepraat worden."