Basket: Sobadrie wil een boeman blijven

Print
ANTWERPEN - Op papier stond er zondag op Linkeroever, op een steenworp van onze redactie, een topper op het programma. Bekerrevelatie Fellows kwam op bezoek bij Sobadrie, een ploeg die door iedereen gevreesd wordt. Ze beschikt immers over een stel meer dan degelijke spelers, die om een of andere reden afhaakten bij het topbasketbal.
BR>Zondag leek het echter fout te lopen, want Fierens - Van Giniken, twee routiniers-verdelers, waren er niet bij en Gino Verbruggen blesseerde zich bij de reserven. En toch. De ploeg trok zich op aan een knappe 14-2 start, een sterke partij van de jonge Van Hal, overgekomen van Sobabee, en aan de beresterke reboundprestatie van Pat De Winter. Zo brachten ze het weer voor mekaar.
Zes maanden geleden was de club op sterven na dood. Duivel-doet-al Rik Van de Sande wilde stoppen. De hoofden werden bij mekaar gestoken en de spelers, die graag bij mekaar wilden blijven, zouden een tandje meer steken in de club. Peggy, Gino's vrouw, neemt mee het secretariaat waar en de trein is weer vertrokken.
"Een fusie zal er nooit meer komen" vertelt Gino. "We spelen graag samen en er is nu ook een toevoer van jongere spelers. We kunnen er weer voor jaren tegen. Sportief willen we bij de eerste vijf eindigen. Voor minder doen we het niet."

Te mak


Fellows-coach Robert Muys was rustig in zijn evaluatie. "We begonnen veel te mak en werden direct op een twaalftal punten gezet. Die konden we nooit meer ophalen, al hielden we van dan af gelijke tred. De jonge Van Hal maakte het verschil. Hij bracht zijn team op snelheid en dat hebben we geweten.
Dit is geen ramp voor ons, wel een duidelijke verwittiging. Aan onze club moet gebouwd worden en dat komt niet vanzelf. Onderschat Sobadrie niet. Hier zullen er weinigen komen winnen. En dat kan een boeiende competitie maar ten goede komen.