Volley: Boechout en Kontich genieten thuisvoordeel in 1/64ste finales

Print
BOECHOUT, KONTICH - Dit weekeinde verdwijnt de competitie even naar de achtergrond voor de bekerwedstrijden. Twee Antwerpse ploegen, Boechoutse en Kokaz, treden voor de Beker van België thuis aan tegen respectievelijk Leefdaal en Hemelveerdegem. Beide ploegen achten zich niet kansloos.
BR>Volleybal
In eerste divisie mag Boechout tevreden zijn over de competitiestart. Twee overwinningen en een nederlaag brengt Nelis en co op een voorlopige tweede plaats en zij hopen dit weekeinde die goede lijn door te trekken.
"Ook Leefdaal, onze tegenstander in de 1/64ste finales van de Beker van België, kan dezelfde resultaten voorleggen," opent Boechout-trainer Herman Roef. "Dat is zowat het enige wat ik over hen weet. Zij treden aan in de andere reeks van eerste divisie en ik veronderstel dat beide reeksen gelijkwaardig zijn. In de voorbereiding namen wij het wel op tegen Torhout en Hemelveerdegem, twee reeksgenoten van onze tegenstander, maar die zijn terug te vinden in de onderste helft van de klassering. Ik ga er van uit beide teams aan elkaar gewaagd zijn en acht ons zeker niet kansloos."
De ambitie in bekerverband is uiteraard beperkt.
"Zoals de meeste ploegen van ons niveau hopen wij enkele rondes door te stoten om op die manier eens aan te treden tegen een echte klepper. Die kans bestaat als de ploeg leert met druk om te gaan. Vorige week bleek op Sint-Janskring dat wij op dat punt nog wat werk voor de boeg hebben," aldus nog Roef.

Zwaar kaliber


Ook Kontich mag thuis aantreden. In de vorige ronde werd probleemloos gewonnen van twee Waalse tegenstanders; ditmaal wacht met de komst van Hemelveerdegem een ploeg van een heel ander kaliber. De Oost-Vlamingen treden aan in eerste divisie, al lijkt Kontich-trainer Rudi Brison niet wakker te liggen van dat reeksverschil.
"Net zoals in de competitie hebben wij niets te verliezen. Wij kunnen ontspannen spelen en zien wel waar wij uitkomen. Van onze tegenstander is mij enkel bekend dat zij enige tijd geleden over een zeer sterk team beschikten, maar vorige week verloren zij voor de eerste maal in twee jaar een thuiswedstrijd, dus misschien is die glorieperiode voorbij. Zelf acteren wij behoorlijk, zodat ik zonder schroom kan stellen dat wij klaar zijn voor de komst van Hemelveerdegem," besluit Brison.