Volley: Oxaco streeft naar derde zege

Print
BORGERHOUT - Naast bekervolleybal zijn er ook enkele ploegen die dit weekend een inhaalwedstrijd voor de boeg hebben. Zo ontvangt Oxaco zondagnamiddag Londerzeel. Het collegeteam doet het als nieuwkomer heel goed in derde divisie. Het won zijn beide partijen, de bezoekers vergaarden nog geen winstpunten.
BR>"We doen beter dan verwacht", zegt speler-trainer Erik Vleugels. "Toch mogen we niet vergeten dat we pas twee keer wonnen na tiebreak. Aanvallend en blokkerend waren we in de openingspartijen beter, maar de sets die we verloren tegen Uikhoven en Blaasveld gingen we vooral receptioneel onderuit. Daarnaast hadden we een ijzersterke mentaliteit en enkele geslaagde invalbeurten nodig om de tegenstanders van ons af te schudden.
Of dit duo representatief is voor de reeks weet ik niet, maar de winstpunten pakken ze ons alvast niet meer af. Londerzeel wordt misschien een eerste test. Het heeft al jaren ervaring op dit niveau. Dat het totnogtoe niet won betekent niks. Mogelijk kreeg het twee van de betere ploegen uit de reeks tegen. We moeten uitgaan van onze eigen kracht, inzet en een sterke bank en dan moeten we naar een derde zege streven."