Handbal: Maes Hudiko loopt zich te pletter

ANTWERPEN -

Bij de vrouwen elite ging de zege in het Antwerpse derby van vorig weekend afgetekend naar Sasja, dat vooral tactisch een sterke beurt maakte. W. Maes Hudiko-trainer Eric Dua weet dat zijn meisjes nog steeds week na week moeten bijleren.

midc

BR>"Sasja pakte tegen ons uit met een sterke 6-0 en die manier van verdedigen zorgde er voor dat wij aanvallend onmondig bleven.

Wij beschikken immers niet over een sterke tweede lijn en geraakten zelden door die gesloten verdediging. Enkel Katrien Dua zorgde doorlopend voor gevaar, maar dat volstand zeker niet om de meer ervaren bezoekers uit evenwicht te brengen. Bovendien misten wij drie strafworpen en enkele open kansen. De overwinning van Sasja is dan ook logisch en verdiend, maar de 11-20 cijfers zijn zeker overdreven.

Ondertussen blijft de sfeer bij W. Maes onveranderd uitstekend, want onverwachte dingen of wanprestaties beleefden wij zeker nog niet. Wij zijn er van overtuigd dat wij in de terugronde heel wat meer zullen sprokkelen, vooral omdat Christien Van Bouwel dan opnieuw van de partij kan zijn.

Noodzaak

In eerste landelijke mannen zijn de Antwerpse teams met wisselend succes gestart. Stenant Sasja bakte er tegen Meeuwen niets van en heeft momenteel een duidelijk gebrek aan potentieel. Voor de jongens van Tonny Van Hal wordt recupereren van geblesseerden en vakantiegangers een noodzaak. W. Maes begon beter en liet bezoeker Aalst reeds halfweg tegen een 15-3 achterstand opkijken.

Voorzitter Bosmans: Het werd een ploegoverwinning en dat zal onze manier van spelen moeten blijven, vermits wij niet over echte supertalenten beschikken. Volgende week tegen tweedenationaler Kortrijk wordt het andere koek en kunnen wij iets beter laten zien hoe ver wij staan."